Kínai gyártmányú orvosi műszerek?

Évekkel ezelőtt, a cég alapításakor megfogadtam, hogy soha nem fogunk kínából származó orvosi műszereket forgalmazni. Ez közel tíz éve volt. Az utóbbi három évben változott a véleményem és van néhány termék, amit nyugodt szívvel ajánlunk ügyfeleinknek. Gyakorlott villamosmérnökként szakmai szemmel vizsgáltam 10 éve ezeket a készülékeket. Láttam nagy gyártók és kínaiak által forgalmazott készülékeket is "kibelezve". Beszédesek voltak. 3-4 évvel ezelőtt, amikor a kínaiak embert küldtek az űrbe, ismét elgongolkodam. A düsseldorfi Medica kiállításon felvettük a kapcsolatot néhány gyártóval és rendeltünk tőlük pulzoximétereket és EKG-kat. Amint megérkeztek, csavarhúzóval estünk neki. Már nyoma sem volt a kézzel tervezett egyoldalas, furatszerelt huzalozott lemezeknek (NYÁK). Felváltotta a gépi tervezésű, felületszerelt áramkör, ahol forrasztásgátló maszkra is futotta és a törések sem 90 fokban, hanem 45 fokban mentek(ez is árulkodó jel!). Elküldtük egy orvosi műszereket felülvizsgáló céghez, ahol a teszteken hiba nélkül átment minden készülék. Ezután eladtuk őket igen jutányos áron, figyelmeztetve a vevőt, hogy éppen egy teszten esik ő is keresztül. A tesztek jól sikerültek, az utóbbi 3 évben egyetlen készüléket sem hoztak vissza javítani. Természetesen a gyártónak minden tanúsítványa megvan a forgalmazáshoz. EKG készüléket lassan minden hobbi barkácsoló képes gyártani. Lehet kapni EKG chipet, csak a pácienskábelt kell valahogy rákötni és szinte mindent tud. Talán emiatt is jelentek meg a nagytudású készülékek, mert az IC-k integráltsági foka nagyon megnőtt és ami néhány éve még alkalmazásspecifikus IC-nek számított (ASIC), az manapság tömeggyártásban fut. Nagyot tévedni nem lehet. A kijelzők is olyan kompaktak, hogy a külső vezérlőjelek minimális számú vezetéken futnak (!). Ezeket is okokként sorolom fel, hogy a kínai készülékek semmivel sem rosszabbak villamosmérnöki szemmel, mint a nagy gyártók készülékei.

Amiben még sok tanulnivalójuk van, az a dizájn. Arra nem költenek és a csomagolásra sem. A külső műanyagok minősége már jó, nem sárgulnak gyorsabban, mint a többi készüléké. Nyugodtan vásárolhat tőlem, megtalálja a legjobbakat a kínálatban: orvosplaza.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://babosi.blog.hu/api/trackback/id/tr422354009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Babosi Gyuri blogja

Ha érdekes orvosi műszerről olvasok, akkor írok ide. Legyen nyoma a véleményemnek, bár senkit nem érdekel.

süti beállítások módosítása