EUROCLINIC fül-orr-gégészeti kezelőegységek újdonságai

Az EUROCLINIC cég 10 évvel ezelőtt kezdett új felfogásban ENT kezelőegységeket fejleszteni és gyártani. A piacon lévő egységek többsége a vízvezeték és csatorna hálózatokra vannak kötve. Ennek a megoldásnak egyelőre több a hátránya, mint az előnye.

Az EUROCLINIC egységei teljesen függetlenek a vízhálózattól, aminek az alábbi előnyei vannak:

  • garantált vízellátás
  • nincs nyomásingadozás
  • kevesebb csatlakozási pont -> kevesebb meghibásodási lehetőség
  • állandó hőmérséklet (37o C)

Hogyan valósította meg ezt a gyártó cég? Nagyon egyszerűen. Saját tartállyai vannak a készüléknek. A tartályok folyadékszintjét a készülék figyeli és kiürülés, illetve telítődés esetén jelzi a kontrolpanelen.

A tartályok a kezelőegység oldalán, egy mágneses zárral ellátott rekeszben vannak. A víztartályok 3 literesek. A szekrétumgyűjtő tartály felül helyezkedik el, egy szűrőn keresztül jut ide a leszívott folyadék. A tartályokban lévő folyadékok szintjét a készülék figyeli. A víztartályba desztillált(vagy ioncserélt) vizet szabad csak tenni, a vízkövesedés elkerülése céljából. Bekapcsolás után kb. 20 másodperc után melegíti a vizet 37o Celsiusra, utána ezt a hőmérsékletet tartja. A fülmosó fecskendő percenként 380 cm3 vizet nyom ki magából, ami azt jelenti, hogy közel 8 percig lehet spriccolni vele.

 

Az EUROCLINIC egységei nincsenek rögzítve a padlón, hanem 4 és 6 db fékezhető kerékkel vannak szerelve. Miért jó ez? Mert ki lehet takarítani alatta és mögötte, fokozva ezzel a vizsgálóhely higiéniáját. A kisebb egységek szükség esetén a mozgásképtelen páciensekhez is tolható.

A kezelőegység szívó és fújó csövei átlátszóak. Így látszanak az esetleges szennyeződések, amik dugulást okozhatnak. Minden cső autoklávozható.

A homloklámpa egy kampón van, amiről leemelve automatikusan bekapcsol. A fényintenzitás a kontrolpanelen állítható. A kontrolpanelek kialakítása a kezelőegység típusától függ. Az egyszerűbbeknek nincs kijelzője, majd a kategóriákban felfelé haladva először kétsoror kijelzővel, majd grafikus kijelzővel és végül érintőképernyővel szerelt kontrolpanelekig jutunk. A kontrolpanelről több eszköz vezérelhető:

  • tükör előmelegítő
  • szívó
  • insufflator
  • fülmosó
  • UV lámpás fiók
  • homloklámpa

A felsőkategóriás készülékek itt jelzik az aktuális vákuum és nyomás értékeit is. Az alábbi képen néhány egység kontrolpaneljét lehet látni.

Mindegyik kezelőegység rendelkezik fiókokkal, különböző polcokkal, amik a megrendeléskor szabadon konfigurálhatóak. A polcok és fiókok méretét, helyét, belső kiépítését az ügyfél igényei szerint készítik el. A polcokról és fiókokról a termékeket részletesen bemutató honlapunkon olvashat: www.babosi.hu/ful_orr_gegeszet.htm. Színskálából lehet választani azt a színt, ami a legjobban illik a rendelő arculatába.

A bejegyzés trackback címe:

https://babosi.blog.hu/api/trackback/id/tr72359428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Babosi Gyuri blogja

Ha érdekes orvosi műszerről olvasok, akkor írok ide. Legyen nyoma a véleményemnek, bár senkit nem érdekel.

süti beállítások módosítása