Füstölgéseim és orvosi műszerek

Babosi Gyuri blogja

Ki a f..szom az a Fásy Ádám?

Néhány éve, amikor először találkoztam a tévében a Fásy mulatóval, mint műsorral, nem tudtam elkapcsolni, mert teljesen lefagytam. Fásy Ádám "énekelt" Bunyós Pityuval és Sláger Tibóval. Arról, hogy ők a mesterhármas. Hát valaminek nagyon a mestere lehet Fásy, mert azóta Zsülikét, a lányát is színpadra küldte. Ezzel audiovizuális környezetszennyezést okozva. Arról nem mindig tehet egy ember, hogyan néz ki, milyen hangja van. De a környezete megállíthatná Fásy és Zsülike lánya ámokfutását. Zsüliettnek se hallása, se ritmusérzéke, se hangja nincsen. Nem is volt kitől örökölnie. Fásyinak senki nem mer szólni, hogy lánya és a saját énekes karrierjét hagyja abba. Miért nem? Ki a faszom az a Fásy Ádám, hogy még ezt is megengedheti magának?

Ez a kép mindent elmond.

fzs.jpg

Menjetek ti is a picsába!

Gyűlöltem Gyurcsányt. Küldetéstudattal rendelkező idiótának tartom. Káros volt az országra nézve a működése. Lamperth Mónika mint belügyminiszter? Göncz Kinga külügyér? Draskovics, Molnár Csaba, Veress János? Jaj! Micsoda impozáns névsor! Mindent elmond erről a balfaszról. Mint gyerekként a Mikulást, úgy vártam Orbánt 2010-ben. Egyre inkább azt gondolom, teljesen eltakarják előle a külvilágot. Olyan embereket, mint Lázár, Rogán, Szíjjártó nem lett volna szabad odaengedni, ahol éppen vannak. Szélhámos, korrupt, nagyravágyó kis köcsögök. Korhatár, B+! Nekem ne mondja senki, hogy egy 30 éves kölyök ennyire érti a dolgokat! Vannak munkakörök, amikhez élettapasztalat híján a bölcsész, illetve jogász diploma lófaszt sem ér. Ezek pont azok. Menjetek a picsába! Van már annyi pénzetek, hogy az ükunokátok is jól éldegéljen, bennünket pedig ne ámítsatok tovább!

Teledoki telemedicina a fióknak?

Nem akartam erről írni, ne hangozzék panasznak, de a történelem lapjainak egyik oldalára érdemes felvésni a következő kis történetet.

2012. év végén Dr. Daragó László ötlete alapján elkezdtem fejleszteni egy telemedicina rendszert. Otthoni készülékek (vérnyomás-, vércukormérő, EKG, mérleg, pulzoximéter) okostelefon illetve asztali számítógépek segítségével egy adatbázisba feltöltik a felhasználó mért adatait. Ezeket az adatokat a feltöltő, orvosuk, rokonuk nézegethetik. Lászlónak köszönhetően a SOTE-n minden évben tarthattam előadást a telemedicináról és erről a rendszerről. Az idén, negyedik alkalommal már lemondó stílusban beszéltem erről az egészről. Úgy éreztem, csak ugatunk bele a világba.

Tovább olvasom