Füstölgéseim és orvosi műszerek

Babosi Gyuri blogja

Ki a f..szom az a Fásy Ádám?

Néhány éve, amikor először találkoztam a tévében a Fásy mulatóval, mint műsorral, nem tudtam elkapcsolni, mert teljesen lefagytam. Fásy Ádám "énekelt" Bunyós Pityuval és Sláger Tibóval. Arról, hogy ők a mesterhármas. Hát valaminek nagyon a mestere lehet Fásy, mert azóta Zsülikét, a lányát is színpadra küldte. Ezzel audiovizuális környezetszennyezést okozva. Arról nem mindig tehet egy ember, hogyan néz ki, milyen hangja van. De a környezete megállíthatná Fásy és Zsülike lánya ámokfutását. Zsüliettnek se hallása, se ritmusérzéke, se hangja nincsen. Nem is volt kitől örökölnie. Fásyinak senki nem mer szólni, hogy lánya és a saját énekes karrierjét hagyja abba. Miért nem? Ki a faszom az a Fásy Ádám, hogy még ezt is megengedheti magának?

Ez a kép mindent elmond.

fzs.jpg

Menjetek ti is a picsába!

Gyűlöltem Gyurcsányt. Küldetéstudattal rendelkező idiótának tartom. Káros volt az országra nézve a működése. Lamperth Mónika mint belügyminiszter? Göncz Kinga külügyér? Draskovics, Molnár Csaba, Veress János? Jaj! Micsoda impozáns névsor! Mindent elmond erről a balfaszról. Mint gyerekként a Mikulást, úgy vártam Orbánt 2010-ben. Egyre inkább azt gondolom, teljesen eltakarják előle a külvilágot. Olyan embereket, mint Lázár, Rogán, Szíjjártó nem lett volna szabad odaengedni, ahol éppen vannak. Szélhámos, korrupt, nagyravágyó kis köcsögök. Korhatár, B+! Nekem ne mondja senki, hogy egy 30 éves kölyök ennyire érti a dolgokat! Vannak munkakörök, amikhez élettapasztalat híján a bölcsész, illetve jogász diploma lófaszt sem ér. Ezek pont azok. Menjetek a picsába! Van már annyi pénzetek, hogy az ükunokátok is jól éldegéljen, bennünket pedig ne ámítsatok tovább!

Teledoki telemedicina a fióknak?

Nem akartam erről írni, ne hangozzék panasznak, de a történelem lapjainak egyik oldalára érdemes felvésni a következő kis történetet.

2012. év végén Dr. Daragó László ötlete alapján elkezdtem fejleszteni egy telemedicina rendszert. Otthoni készülékek (vérnyomás-, vércukormérő, EKG, mérleg, pulzoximéter) okostelefon illetve asztali számítógépek segítségével egy adatbázisba feltöltik a felhasználó mért adatait. Ezeket az adatokat a feltöltő, orvosuk, rokonuk nézegethetik. Lászlónak köszönhetően a SOTE-n minden évben tarthattam előadást a telemedicináról és erről a rendszerről. Az idén, negyedik alkalommal már lemondó stílusban beszéltem erről az egészről. Úgy éreztem, csak ugatunk bele a világba.

Tovább olvasom

Csalódott vagyok

Nem erről volt szó 2010-ben! Nem megváltást vártam öt éve, hanem egy normális, élhető országot létrehozó kormányzást. Hát ez nem az! Egyre inkább nem az és nem is érzem, hogy valami változni fog. Nagyon sajnálom. Szeretem a hazámat, eszem ágában sincs lelépni innen, de ezek a kibaszott körbetartozások, visszatartott pályázati kifizetések, féléves számlafizetési hajlandóság állami intézmények részéről tönkre teszik a cégemet, az egészségemet, elveszik a kedvemet. Kihez tudnék fordulni? Tulajdonképpen senkihez. Sokszor eszembe jut egy film, aminek az a címe, Összeomlás. Óvatosan, fiúk, óvatosan!

Címkék: vélemény sajto